Недвижими имоти в Испания: жилища НА ПОЛОВИН ЦЕНА при едно условие…

Недвижими имоти в Испания: жилища НА ПОЛОВИН ЦЕНА при едно условие…

Испански пенсионери продават апартаментите си на половината от пазарната им цена, но при едно условие! Новите купувачи трябва да позволят на възрастните хора да живеят в домовете си, докато умрат, предава thelocal.es. Това е практика, която не е нито незаконна, нито остаряла, но за много испанци, които не са знаели за нея е трудна за преглъщане. «Искам да умра вкъщи. Имам всичките си семейни спомени тук.», казва 92-годишната Кармен Сеговия пред испанския всекидневник El Español. Тя планира да продаде апартамента си от 100 кв.м за малко под 200 000 евро.

Повечето оферти за недвижими имоти в Испания , притежавани от пенсионери, които искат да ги продадат, звучат почти идентично с тази за апартамент в Мадрид: «Сегашният собственик, над 70-годишен господин, ще продължи да живее в този имот до края на дните си». Един испански потребител на Twitter, видял обявата, е коментирал, че да придобиеш собственост, зависейки от нечия смърт е малко притеснително. Юристи обаче потвърждават, че всичко е напълно легално. А за възрастните хора, чието потомство няма нужда от домовете им, такава продажба е равнозначна на спокойни старини – едновременно остават в своя дом и получават допълнителните средства за живот.


Френският сайт bareownership.com, който подчертава, че тази практика е разпространена в Испания, Франция и Белгия, цитира експерти, които казват, че «при този вид покупка можете да увеличите максимално инвестиционния си капацитет и да купите имоти с незабавно намаление от 40% до 50% без риск от пожертване на качеството».

Коментари

Няма коментари. Твоя ще бъде първият!
Загрузка...