От София до Истанбул и от Париж до Рим.... Кои са влаковете с най-удобните спални вагони

От София до Истанбул и от Париж до Рим.... Кои са влаковете с най-удобните спални вагони

Въпреки модерния 21в., в който живеем, много хора се страхуват да летят със самолет и когато им се налага да пътуват, търсят алтернативен транспорт. Специално при по-дълги маршрути, удобството е от първостепенно значение. През средата на миналия век и до края му, най-използвани са били влаковете, но и днес спалните вагони са предпочитани от много туристи при визитите им до далечни дестинации. Много от тях откриват особена романтика в този вид пътувания… Електронното издание на CNN публикува някои от най-удобните и луксозни железници с купета за сън.

Влакове «Caledonian Sleeper»: маршрут Лондон, Англия -Форт Уилям, Шотландия

Това е само един час път със самолет от Лондон до главните градове на Шотландия — включително културния център Глазгоу и красивата столица Единбург. Но защо да се борите с мерките за сигурност на летището в Хийтроу и багажната политика на авиокомпаниите, когато можете да заспите в оживения център на Лондон и да се събудите на Rannoch Moor, заобиколен от великолепната шотландска природа? Ще ви коства само 8 часа. Компанията „Caledonian Sleeper" е в процес на подновяване на влаковете и заменя сегашните вагони, построени през 80-те години на 20в. Те ще включват купета „Caledonian" с двойно легло, тоалетна и баня с душ; купета за специални гости и класически — с комфортни седалки.

Влакове «Trenhotel Lusitania»: маршрут Мадрид, Испания-Лисабон, Португалия

Първокласните спални отделения на „Trenhotel Lusitania" се продават като една кабина, така че можете да вземете цяла стая за себе си. Ако искате да разполагате с още повее удобства се насладете на Grand Class, където ще имате собствена баня, безплатни четива и право да ползвате вагон-ресторанта. Докато усетите комфорта на това пътуване, вече ще сте пристигнали в красивия Санта Аполония, в Лисабон.

Влакове «Thello »: маршрут Париж, Франция- Рим, Италия

Вечерта можете да напуснете парижката Gare de Lyon, след което пътуването да ви отведе до италианската провинция, да спрете в шикозния Милано, а после да се събудите с изглед към гондолите и водните улици на Венеция. На борда на влаковете „Thello" няма седящи места — или ще бъдете в отделно спално купе, или в общо за между четири до шест души. Има и опция за премиум кабина, която ви дава максимално уединение и достъп до душ.

Влакове «Tolstoy »: маршрут Хелзинки, Финландия-Москва, Русия

Пътуването с руските железници „Толстой" ще ви отведе от Хелзинки във Финландия до Москва в Русия с разнообразие от опции за спане — от второкласен спален вагон до луксозен — бизнес класа, със собствена баня. Ресторантът на влака е обзаведен с богати червени завеси и места за сядане, което е изключително приятно преживяване. Изминаването на маршрута отнема около 15 часа.

Влак Експрес София, България- Истамбул, Турция

Влакът от българската столица София до турския мегаполис Истанбул, изминава разстоянието за около 10 часа. На борда му обаче не се предлага храна, така че трябва да се запасите предварително. Неудобство, което отчитат репортерите на CNN е, че сънят ви ще бъде прекъснат при преминаването на турската граница за проверка на личните документи.

Влаковете: маршрут Париж-южна Франция

От Париж до Прованс, Тулуза или Латур де Карол – по който и маршрут да потеглите, ще трябва да изберете нощувката си в нощните влакове на френските железници. Вариантите са за седалка, шест-спален кушет или спално купе с четири легла. Сред атрибутите за сън, които ще получите са спален чувал, тапи за уши и бутилка вода.

Купетата на влаковете SJ предоставят опцията да изберете между седящо място, спални купета с три и шест легла, както и самостоятелно купе с баня. Освен това, ще можете да се възползвате и от услугите на бар-ресторант и бистро. Пътниците от „Първа класа" могат да се насладят и на SJ Lounge.

Снимка: CNNКоментари

Няма коментари. Твоя ще бъде първият!
Загрузка...